Ridicare presiune apa retea - scapa chiar acum de disconfortul presiunii scazute!

Ridicare presiune apa retea – scapa chiar acum de disconfortul presiunii scazute!

Scris de
Ridicare presiune apa retea - scapa chiar acum de disconfortul presiunii scazute!

Fie ca locuiesti la bloc, fie ca ai o casa la periferia orasului, presiunea scazuta a apei este un inconvenient care apare de foarte multe ori. Treburile casnice zilnice, baia sau dusul de seara si, de multe ori, incalzirea caloriferelor pe timpul iernii devin probleme serioase daca nu beneficiezi de o retea de distributie eficienta. In cazul in care te afli printre persoanele care intampina aceste dificultati, in articolul de mai jos vei gasi cateva sfaturi si idei pentru rezolvarea lor!

1. Ridicarea presiunii apei

In primul rand, pentru a vedea care este presiunea corecta a robinetelor tale, trebuie sa recurgi la un test simplu. Astfel, vei putea alege care este cel mai bun dispozitiv pentru rezolvarea acestei probleme. 

Iata ce trebuie sa faci: alege o sticla de maximum doi litri, da drumu la robinet si incepe sa cronometrezi timpul de umplere. Daca recipientul se umple in mai mult de sapte secunde, atunci ai o presiune mult prea mica a apei, iar daca timpul este mai rapid de trei secunde, aceasta este prea mare. In ambele situatii pot exista probleme, iar lipsa unei curgeri corecte poate afecta masina de spalat si inclusiv tevile, care se vor sparge, iar locuinta se va inunda. 

In cazul presiunii scazute, daca stai la casa, vei avea nevoie de un hidrofor de apa, iar pentru locuintele din blocuri va trebui sa schimbi tevile sau sa montezi un device de ridicare a presiunii. 

De asemenea, pompele de suprafata sunt o optiune foarte buna daca ai in proximitatea casei un iaz sau o fantana, datorita volumului mare de apa pe care il pot extrage si transporta. Acestea funtioneaza cu electricitate, sunt monofazate si au o adancime de absorbtie de pana la 9 m.

2. Metode de pompare a apei fara energie

Pentru ca nu este placut sa te confrunti cu acest disconfort, mai jos vei gasi o multime de pompe care sa iti faciliteze accesul la reteaua de apa. 

Totusi, inainte de a achizitiona un astfel de utilaj, trebuie sa stii care este modelul potrivit pentru tine si gospodaria ta. De exemplu, daca ai o sursa proprie de apa aflata la o adancime nu foarte mare, un hidrofor isi va face treaba de minune aspirand-o catre robinetele din curte si casa. 

In cazul in care suprafata este foarte adanca vei avea nevoie de o pompa care impinge apa cu o presiune mult mai mare. Mai mult, in ceea ce priveste mentenanta, aceasta din urma are si functia de autoamorsare, adica capacitatea de a-si programa singura setarile in functie particularitatile sursei de apa.

De asemenea, consumul este un factor la fel de important. Daca locuiesti intr-o zona unde accesul la energie electrica se face extrem de greu, cea mai buna solutie este motopompa, care functioneaza pe motorina sau benzina. 

In functie de adancimea unde se afla apa pe care urmeaza sa o scoti, distanta ei pana la robinete si puritatea apei, va trebui sa alegi o pompa submersibila, iar aceasta este de doua feluri:

  • pentru apa curata – in cazul in care sursa din care extragi apa este potabila, cum ar fi o fantana sau un put, atunci aceasta este solutia pentru tine. Totusi, trebuie sa ai foarte mare atentie, pentru ca lipsa filtului de impuritati va afecta destul de mult pompa. 
  • pentru apa murdara – daca apa provine dintr-un lac sau un iaz, atunci ai nevoie de o pompa submerbila pentru apa murdara, gandita special pentru filtrarea impuritatilor. Datorita fiabilitatii acesteia si a sigiliilor rezistente, microbii si corpurile straine nu pot ajunge la motor. Astfel, el nu va ruginii si pompa va functiona o perioada indelungata de timp. 

Probleme care tin de presiunea apei dispar extrem de repede atunci cand apelezi la o astfel de pompa. Ea poate fi folosita inclusiv la stropirea si irigarea apei, atat la nivel industrial, cat si pentru cladiri si case. 

Asadar, daca nu ai presiune la apa si vrei sa rezolvi aceasta problema, apeleaza la una dintre solutiile de mai sus. Este esential sa iei in calcul fiecare detaliu si sa faci alegerea potrivita pentru gospodaria ta!

Sursa foto: Shutterstock.com

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *