Pompa submersibilă nu se oprește. Care sunt cele mai comune cauze ale acestei probleme

Pompa submersibilă nu se oprește – Care sunt cele mai comune cauze ale acestei probleme

Scris de
Pompa submersibila nu se opreste cover

Să locuiești la casă are cu siguranță foarte multe avantaje, însă pentru a-ți asigura confortul poate fi nevoie de mai multe echipamente în comparație cu statul la apartament. Una dintre cele mai importante necesități este asigurarea apei potabile, pompa submersibilă sau hidroforul fiind două dintre cele mai viabile soluții.

La fel ca orice alt echipament, folosirea unei pompe submersibile în mod continuu poate duce la apariția anumitor probleme de funcționare, iar una dintre cele mai comune este cea în care aceasta nu se mai oprește.

Dacă te-ai confruntat cu acest inconvenient în care pompa submersibilă nu se mai oprește sau vrei să știi ce ar trebui să faci în cazul în care vei întâlni această problemă, mai jos poți descoperi care sunt cele mai comune motive pentru care aceasta funcționează continuu și cum le poți remedia, atunci când este posibil.

1. Pompa submersibilă nu se oprește – ce poate cauza această problemă

Pompa submersibila nu se opreste
Ce poate cauza aceasta problema

Există mai multe cauze pentru care o pompă submersibilă nu se mai oprește, acestea putând fi împărțite în două categorii: una care ține de factorii externi care pot crea probleme de funcționare, iar cea de-a doua poate avea legătură cu defecțiuni apărute în mecanismul de funcționare al acesteia.

Iată care ar putea fi principalele cauze externe care pot face ca până și cea mai bună pompă submersibilă să meargă încontinuu:

 • adâncimea la care aceasta fost scufundată nu mai este cea inițială, ca urmare a secării fântânii;
 • vremea rece din timpul iernii;
 • înfundarea sau chiar perforarea țevilor care fac legătura între pompă și echipamentele din curte și casă;
 • apariția mâlului și a noroiului în fântână care pot cauza probleme serioase atunci când nu a fost instalată o pompă pentru apă murdară, ci una pentru apă curată;
 • montajul incorect al pompei submersibile.

Atunci când te întrebi de ce nu se oprește pompa submersibilă, este recomandat să verifici mai întâi aceste aspecte, în special ca nivelul apei să fie cel corect, astfel încât să fie respectat în continuare montajul în mod corespunzător al acesteia.

În ceea ce privește defecțiunile care pot face o pompă submersibilă să nu se mai oprească, printre cele mai comune sunt:

 • cele electrice;
 • cele cu vasul de expansiune care nu are suficientă presiune;
 • cele ale sorbului care nu mai este acoperit în totalitate de apă.

Unele dintre aceste probleme pot fi remediate destul de simplu, printr-o verificare atentă și poziționarea corectă a pompei, în timp ce altele pot avea nevoie de mai multă atenție.

Pompa submersibila nu se opreste
Ce poate cauza aceasta problema

Detalii aici

2. Pompa submersibilă merge încontinuu – Ce verificări sunt recomandate

Pompa submersibila merge incontinuu 
Ce verificari sunt recomandate

Pentru a evita problemele de la bun început, este bine să te informezi despre modelul pe care îl ai. Chiar dacă nu vei ști totul despre pompele submersibile, îți vei face totuși o idee despre cum ar trebui să funcționeze corect și cum te poți asigura de acest lucru.

Așadar, atunci când pompa submersibilă nu se oprește, este bine să:

 • verifici mai întâi ca nivelul de apă să fie cel corect, mai precis că pompa este scufundată complet;
 • inspectezi cu atenție și țevile, astfel încât să nu existe probleme care țin de acestea și nu neapărat de pompă;
 • te asiguri că pompa este conectată corect la sursa de electricitate;
 • verifici dacă sorbul este scufundat în apă complet, dar nu atât de mult încât să pătrundă nămol în el.

Și pentru că există pompe submersibile de apă curată dar și de apă murdară, un aspect important este să fi făcut alegerea corectă.

Pompa submersibila merge incontinuu 
Ce verificari sunt recomandate

Detalii aici

Pompa submersibila merge incontinuu
Ce verificari sunt recomandate

Detalii aici

3. De ce nu se oprește pompa submersibilă și când trebuie înlocuită

De ce nu se opreste pompa submersibila si cand trebuie inlocuita

Pe lângă problemele care pot fi remediate, există și cauze care pot face ca pompa submersibilă să meargă încontinuu și care nu mai pot fi remediate.

Din păcate, acestea pot apărea atât la pompele submersibile de apă  murdară, cât și la cele de apă curată. Acesta poate fi cazul problemelor electrice sau de funcționare defectuoasă care continuă chiar și după ce ai făcut verificările necesare și te-ai asigurat că echipamentul este poziționat corect.

O altă cauză care poate face ca pompa submersibilă să nu se mai oprească este că modelul folosit nu mai corespunde cu nivelul actual al apei, ceea ce se poate întâmpla în cazul secării puțului sau căminului din cauze naturale precum seceta. Așadar, poate fi nevoie să treci la un alt model.

De ce nu se opreste pompa submersibila si cand trebuie inlocuita

Detalii aici

În concluzie, dacă te întrebi ce să faci când pompa submersibilă nu se oprește, este bine să iei în calcul atât factorii de mediu care pot acționa asupra acesteia și care pot cauza probleme de poziționare sau blocare a sa, cât și pe cei care țin strict de defectarea anumitor componente ale sale. În acest scop, poți verifica dacă aceasta întrunește parametrii corecți de funcționare și să hotărăști schimbarea ei doar atunci când nu mai există remediu.

Surse foto: Freepik.com, Atomico.ro.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *