Cel mai bun redresor auto

Cel mai bun redresor auto

Scris de
Cel mai bun redresor auto

Vrei un dispozitiv eficient, care sa te scoata din impas atunci cand ti s-a descarcat bateria la masina? Vrei sa fii sigur ca, indiferent de situatie, farurile vor lumina corect si ca sunetul claxonului este suficient de patrunzator pentru a fi auzit? In continuare, vei descoperi un top al celor mai bune redresoare auto, astfel incat sa poti sa-l alegi pe cel adecvat necesitatilor si bugetului, vei afla care sunt marcile recomandate si cum sa folosesti un redresor in mod corect. De asemenea, vei gasi in articol diferite alte informatii utile si raspunsuri la unele intrebari cu privire la acest subiect interesant pentru conducatorii auto. 

1. Cel mai bun redresor auto – Clasificare TOP 3

Redresorul auto este acel echipament necesar unui sofer, care il va asigura ca bateria porneste, indiferent de situatie. Pentru a face o alegere potrivita, acesta trebuie sa stie daca produsul este sau nu compatibil cu bateria auto, daca are dotari de siguranta sau care este timpul de incarcare pe care-l ofera redresorul. Pe piata exista o gama variata de astfel de produse de tip amator sau tip profesional, astfel incat, alegerea ar putea sa se faca destul de dificil, fiind necesar sa se consulte parerile altor clienti multumiti sau recomandarile specialistilor.

ProdusRedresor auto Total 12-24V, 12ARobot pornire auto, redresor baterii Tatta Profesional – 600W, 30ARobot de pornire Proweld DFC – 550A 10000W, 60A
CaracteristiciProdusul are tensiune de iesire de 12-24V, curent maxim de incarcare de 12 A si tensiunea de  alimentare de 240V.
Izolarea clasei este H.
Greutatea este de 5,6 kg.
Redresorul are putere de 600W, tensiune de incarcare de 12-24V si frecventa de 50/60Hz.
Curentul nominal de pornire este 180A.
Curentul nominal de incarcare este de 30 A.
Este un redresor profesional destinat parcurilor auto.
Vine cu 2 roti de transport, cablu cu papuc de conectare, cleste de culoare rosie, cablu nedemontabil cu cleste de culoare neagra, picior de sprijin si capace pentru roti.
Are greutate de 25 kg.
PROAre maner de transport si poate fi manevrat usor.
Are greutate redusa.
Vine cu garantie de 24 de luni.
Incarca rapid si eficient.
Are in dotare clesti.
Este dedicat profesionistilor.
Incarca acumulatori de capacitate mai mare.
Are maner pentru a fi transportat mult mai usor.
Pretul este excelent.
Garanteaza pornirea fara probleme a motoarelor diferitelor tipuri de masini.
Asigura o incarcare rapida.
Include diferite accesorii utile.
Beneficiaza de roti pentru transport.
ContraEste ideal pentru amatori, profesionistii avand nevoie de un produs mai performant.Nu are roti pentru transport si consumul este ceva mai mare.Greutatea este destul de mare si nu este indicat pentru deplasarile cu masina.
Vezi AICI pretVezi AICI pretVezi AICI pret

1.1. Cel mai bun redresor auto tip amator

Redresorul de tip amator sau pentru uz ocazional are o greutate mica, dimensiuni reduse si este mai ieftin, comparativ cu redresoarele profesionale. De obicei, acesta nu cuprinde functii suplimentare si poate fi ridicat lejer cu ajutorul manerului. 

Redresor Procraft PZ22M – 12-24V, incarcare 20A

Redresorul incarca toate tipurile de baterii, are o greutate mica, de pana in 2 kilograme, si o putere crescuta, de 520 W. Este capabil sa livreze 12 sau 24 cc, iar curentul maxim de incarcare este de 20A.

Vezi AICI pret

Redresorul incarca toate tipurile de baterii, are o greutate mica, de pana in 2 kilograme, si o putere crescuta, de 520 W. Este capabil sa livreze 12 sau 24 cc, iar curentul maxim de incarcare este de 20A.

AVANTAJEDEZAVANTAJE
incarca inclusiv bateriile auto-plumbpoate fi deplasat usor dintr-un loc in altul datorita greutatii micimemoria contine diferite functii utileeste un produs ieftin si bunnu se mentioneaza ca are clestinu are functie de incarcare rapida

Redresor auto Proweld DFC-30P – 700W, 20A

Produsul este portabil, pentru uz rezidential, are o greutate de 5,2 kg si dimensiunile 300 x 220 x 190 mm. 

Vezi AICI pret

Produsul este portabil, pentru uz rezidential, are o greutate de 5,2 kg si dimensiunile 300 x 220 x 190 mm. 

AVANTAJEDEZAVANTAJE
este portabil, ceea ce il face simplu de transportat dintr-un loc in altulincarca rapidcarcasa are fir de impamantarese livreaza cu diferite accesoriinu are protectie impotriva scanteilor

Incarcator inteligent Hecht 2013 pentru acumulatori auto de tip wet

Produsul este un sistem automat de incarcat bateria de 12V, cu un curent de iesire de pana la 15 A. Are o caracteristica importanta, numita BOOST, care incarca rapid bateria. Greutatea redresorului este de 1,5 kg

Vezi AICI pret

Produsul este un sistem automat de incarcat bateria de 12V, cu un curent de iesire de pana la 15 A. Are o caracteristica importanta, numita BOOST, care incarca rapid bateria. Greutatea redresorului este de 1,5 kg.

AVANTAJEDEZAVANTAJE
are greutate mica si poate fi deplasat rapid si usor cu ajutorul maneruluiare optiunea de a incarca bateria in 5 minutestarea incarcarii si cea a bateriei pot fi observate pe afisajul incarcatoruluiraportul calitate – pret este foarte bunnu are protectie impotriva scanteilor

1.2. Cel mai bun redresor auto profesional

Redresoarele auto de tip profesional sunt ideale pentru incarcarea unor baterii mai puternice, sunt mai grele si au un pret mult mai ridicat, comparativ cu cele pentru uz ocazional. 

Robot pornire auto, redresor baterii Tatta Industrial – 2000W, 50A

Vezi AICI pret

Produsul este un robot pentru pornire auto, de 2000 W, cu capacitate de referinta de 20-1000Ah. Are clesti si cablu de alimentare. 

AVANTAJEDEZAVANTAJE
asigura incarcare sigura si eficientaeste rezistentpoate fi manevrat usor pentru ca vine dotat cu roti si manereste ideal pentru un parc auto sau pentru masinile maripretul este mult prea ridicat

Robot de pornire Proweld DFC-550A – 10000W, 60A

Redresorul profesional incarca acumulatori de capacitate mare in mod rapid, fara sa fie deteriorat acumulatorul. Este dotat cu protectie la suprasarcina si inversarea polaritatii. 

Vezi AICI pret

Redresorul profesional incarca acumulatori de capacitate mare in mod rapid, fara sa fie deteriorat acumulatorul. Este dotat cu protectie la suprasarcina si inversarea polaritatii. 

AVANTAJEDEZAVANTAJE
este puternic si robustare roti pentru a fi mutat lejer dintr-un loc in altulinclude diferite accesorii utileeste mai greu de utilizat de catre proprietarii de masini mici pentru ca are o greutate mare

Robot pornire auto, redresor baterii Tatta Profesional – 600W, 30A

Produsul este destinat profesionistilor, are putere de 600W, curent nominal de pornire de 180A, curent nominal de incarcare de 30A.

Vezi AICI pret

Produsul este destinat profesionistilor, are putere de 600W, curent nominal de pornire de 180A, curent nominal de incarcare de 30A.

AVANTAJEDEZAVANTAJE
este un model destinat profesionistilorincarca rapid poate fi mutat dintr-un loc in altul cu ajutorul maneruluiraportul calitate pret este foarte bunare o greutate mai mare

2. Cum alegi cel mai bun redresor auto

Informarea adecvata cu privire la caracteristicile celui mai bun produs si la pretul acestuia reprezinta cheia succesului, asa ca persoanele care vor sa opteze pentru ce e mai bun trebuie neaparat sa tina cont de diferite criterii in acest sens:

  • Compatibilitatea. Inainte de a face alegerea potrivita, proprietarul trebuie sa vada daca redresorul dorit este compatibil cu bateria autoturismului sau, altfel s-ar putea produce defectiuni majore. In descriere este specificat, de regula, daca dispozitivul este sau nu compatibil cu modelul bateriei;
  • Dimensiunea si greutatea. Cu cat redresorul este mai mic si cu o greutate redusa, cu atat poate fi mai usor de manevrat si de transportat. Acest lucru poate sa arate daca produsul este de tip ocazional sau profesional. In general, modelele profesionale sunt mai grele si sunt dedicate parcurilor auto sau camioanelor;
  • Amperajul. El se refera la cantitatea de energie electrica pe care redresorul auto o poate suporta si la cantitatea pe care o va transmite. Daca valoarea amperajului este mai mare, atunci redresorul va suporta o cantitate de curent electric mai mare. Redresoarele cu amperaj intre 4 si 6 Ah sunt mai ieftine si au un timp de incarcare mare (se uzeaza mai rapid), iar modelele cu amperaj intre 10 si 12 Ah incarca o baterie cam in 8 ore;
  • Functiile de siguranta. Bateria auto nu trebuie sa se supraincarce pentru ca ar aparea probleme nedorite, adica se pot strica atat redresorul, cat si acumulatorul. Cateva componente de protectie ar fi ideale, asa ca este bine sa se tina cont si de acest aspect: protectie antiscantei, protectie la polarizarea inversa, detectie automata de amperaj si voltaj;
  • Accesorii. Un redresor bun este cel care vine dotat cu diferite accesorii, cum ar fi clestii de borne, cablurile corespunzatoare lor, cablul de alimentare al produsului. Este necesar si un maner pentru a putea fi transportat usor sau de roti pentru redresoarele mai grele. 

3. Marci recomandate de Atomico

Producatorul poate fi un indiciu ca redresorul este de calitate, asa ca magazinul Atomico pune la dispozitia tuturor clientilor produse de calitate, eficiente, cu incarcare rapida, fabricate de branduri de renume in domeniu. Printre recomandarile sale se numara si cele de mai jos.

3.1. Marca Proweld

Marca apartine companiei ProEnerg S.A., infiintata in 1997. Produsele pe care le distribuie apartin unor producatori renumiti pentru caracteristici tehnice de top si pentru oferta bogata. Sloganul sau era “Scule si echipamente pentru o viata!”. Cresterea constanta a vanzarilor a dus la marirea colectivului de munca si a spatiului, dar si la adoptarea unui nou slogan “Noi stim sa ne impunem prin forta!”. Proweld se adreseaza atat utilizatorilor casnici, cat si profesionistilor. 

3.2. Marca Tatta

Brandul este recunoscut de specialisti ca fiind unul cu produse de calitate, ieftine si bune, ce asigura performantele dorite. Eficienta, rezistenta si durabilitatea sunt doar cateva dintre elementele care vorbesc de la sine despre acest brand.

3.3. Marca Total Industrial

Compania are sediul in China, dar echipamentele sunt comercializate peste tot in lume. Calitatea superioara, pretul bun, inovatiile permanente si profesionalismul angajatilor sunt caracteristici de baza ale marcii. In prezent, sunt din ce in ce mai cautate pe piata, clientii fiind surprinsi placut de ele. 

4. Cum se foloseste un redresor auto si alte informatii utile

Pentru inceput, se scoate cablul negativ al bateriei de la borna negativa si cablul pozitiv de la borna pozitiva. Incarcatorul nu trebuie sa fie conectat si cheia de contact este oprita in acest timp. Se conecteaza cablul pozitiv al incarcatorului la terminalul pozitiv si cablul negativ la terminalul negativ. Se conecteaza incarcatorul, se verifica permanent si nu vor fi atinse cablurile in perioada in care incarcatorul este pus in functiune. Redresorul se deconecteaza inainte de a desface cablurile. 

Incarcarea poate sa dureze mai mult sau mai putin, in functie de cat de descarcata este bateria, dar si de curentul de incarcare masurat in amperi, furnizat de redresor. Timpul poate varia intre 4 ore si 17 ore. Este important de mentionat ca folosirea unui redresor trebuie sa se faca doar dupa ce a fost consultat manualul tehnic pus la dispozitie de producator, pentru a evita posibilele accidente sau deteriorarile partiale sau totale ale echipamentului. 

Specialistii recomanda tuturor sa opteze pentru incarcarea lenta, nu pentru cea rapida, in acest fel, bateria este mai eficienta si durata ei de viata mai lunga. Bornele trebuie curatate periodic, iar bateria trebuie testata si ea cu un multimetru, chiar daca redresorul arata ca a incarcat-o. In unele cazuri, ea poate fi stricata si atunci proprietarul va fi sigur ca nu e vina redresorului. 

Asadar, tine cont de toate aceste informatii inainte de a alege cel mai bun redresor. Nu uita sa te asiguri ca produsul pe care ti-l doresti se potriveste cu bateria masinii tale. De asemenea, respecta intotdeauna indicatiile de utilizare, pentru a evita accidentele sau deteriorarea produsului. 

Sursa foto: Shutterstock.com, Atomico.ro

5. Intrebari si raspunsuri frecvente despre cel mai bun redresor auto

Ce este un redresor auto?

Un redresor auto este un echipament ce nu trebuie sa lipseasca din dotarea unui autoturism, fiind destinat incarcarii bateriei in orice ocazie, pentru ca masina sa poata fi pornita.

Cum alegi un redresor auto?

Cel mai bun redresor auto trebuie sa fie ales in functie de anumite criterii esentiale: tip, compatibilitate, dimensiuni, greutate, amperaj, functii de siguranta, portabilitate, accesorii, producator, pret. 

In cat timp se poate incarca o baterie la redresor?

Perioada de incarcare a unei baterii cu ajutorul redresorului poate sa difere in functie de cat de descarcat este acumulatorul si de curentul de incarcare furnizat de redresor. In general, ea poate sa fie intre 4 si 17 ore.

Cum se conecteaza redresorul la bateria masinii?

Conectarea trebuie sa se faca doar dupa ce cheia a fost scoasa din contact, iar persoana a identificat exact care terminal este un minus si care este un plus. Cablurile redresorului vor fi conectate la polii simbolurilor care apar si pe acumulator. 

Care sunt cele mai bune redresoare: cele de tip amator sau cele profesionale?

Cele mai bune redresoare sunt cele adecvate modelului bateriei autovehiculului. Pentru uz ocazional sunt indicate cele cu greutate mica si portabilitate mare, dotate cu functie de BOOST (incarcare rapida), iar pentru parcurile auto sau pentru camioane, de exemplu, mult mai bune sunt cele profesionale, desi au o greutate sporita.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *